Congresabrilspc's Blog

La crisi al sector de la comunicació, una situació que ve de lluny | Abril 21, 2009

La crisi dels mitjans de comunicació, en tots els seus vessants de premsa i audiovisual, no és una qüestió que hagi sorgit de la nit al dia. Es pot dir que des dels inicis dels anys vuitanta, es comença a albirar als mitjans una situació de lent estancament que ha tingut la seva explosió de crisi aguda a la meitat del 2008. Aquest fenomen s’ha traduït en una pèrdua gradual de mercat tant pel que fa a la publicitat com a la venda al quiosc. Aquesta pèrdua gradual de mercat, que en principi no té una incidència visible en el compte de resultats segons diuen les empreses, es veu amortida per diversos elements com és el cas de l’arribada de la premsa democràtica, les promocions, els canvis de dissenys, l’aparició del color….

El contingut complet d’aquest informe, elaborat per ser presentat en el VI Congrés de l’SPC per Fabian Nevado, secretari d’Acció Sindical, es pot consultar íntegrament http://sindicat.org/spc/docum/uploads/CJ_VI_Congres_Informe_Sector.pdf al blog del Congrés. El document analitza la causa de la crisi que estan patint els mitjans de comunicació i fins a quin punt aquesta està motivada o no per la conjuntura econòmica global. Aporta també dades de com està afectant l’ocupació al sector.


Feu un comentari »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

About author

El Sindicat de Periodistes de Catalunya es va constituir el mes de juny de 1993 i enguany compleix, per tant, 16 anys. L'SPC es defineix com a professional i unitari. A www.sindicat.org hi ha tota la informació sobre l'SPC.

Cerca

Navegació

Categories:

Links:

Archives:

Continguts

%d bloggers like this: