Congresabrilspc's Blog

Del diagnòstic a la resposta: reforcem el Sindicat | Abril 17, 2009

Ens trobem en una situació de la professió, i de les professions que formen part del procés informatiu, que confirma el diagnòstic de tots els congresos, jornades i llibres blancs des de fa dècades. D’una banda, la precarietat laboral i les condicions de treball desregulades, majoritàries al sector i afavorides per la falta de convenis d’aquest àmbit, i especialment la desprotecció dels col·laboradors forçats a fer-se autònoms, exclosos dels convenis col·lectius. De l’altra, la degradació professional derivada en part per aquesta precarietat i també pels condicionants econòmics i polítics, en una situació de desregulació legal dels informadors, que només disposem de codis deontològics no vinculants i assistim a la suplantació reiterada d’un ofici amb un mandat constitucional per part de figures mediàtiques que utilitzen en va el nom de periodista.

Per llegir la proposta íntegra de programa d’actuació de l’SPC per als pròxims anys que es discutirà al Congrés del dia 25 d’abril, podeu consultar aquest document: http://sindicat.org/spc/docum/uploads/CJ_VI_Congres_Programa_d_accio_2009-2013.pdf


Feu un comentari »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

About author

El Sindicat de Periodistes de Catalunya es va constituir el mes de juny de 1993 i enguany compleix, per tant, 16 anys. L'SPC es defineix com a professional i unitari. A www.sindicat.org hi ha tota la informació sobre l'SPC.

Cerca

Navegació

Categories:

Links:

Archives:

Continguts

%d bloggers like this: